Henk Adriani Fine Art Fotograaf

Fine Art & Photography

Henk Adriani (Amsterdam, 1952) fine art fotograaf is fotografie gaan studeren aan de Fotovakschool en in de praktijk gaan werken bij Satina te Amsterdam.

Sinds 1974 is hij gevestigd als zelfstandig fotograaf. In de daarop volgende jaren begon Henk steeds verschillende vormen van beeldende kunst te vervaardigen waarin fine art als de fotografische techniek een hoofdrol speelde. Vanaf 1986 richtte Henk zich met schildertechnieken op een andere benadering van het fenomeen beeld. In deze werkwijze heeft hij een grotere uitdaging gevonden om op veel lossere spontanere en levendiger manier zijn inspiratie tot uitdrukking te brengen.

In recente werken, onder meer van olieverf, acrylverf, gouache, aquarel en gecombineerde technieken, weerspiegelen sterker dan met fotografische technieken mogelijk is, gevoelens van emotionele expressie. Met recht kan dan ook gesproken worden van “ik schilder, waar de fotografie ophoudt”.

zeefdruk
Foto verwerkt tot ingekleurde zeefdruk

Bij de meeste van mijn werken op papier of doek gebruik ik een helder en kleurrijk palet.

Er is geen echt  definitief plan, maar wel een globaal idee, er wordt nooit van vooraf gemaakte schetsen of tekeningen gewerkt, ik beleeft het onderwerp tijdens het werk.

Er kunnen  aan de uitbeelding gedurende het gehele ontstaan   allerlei wijzigingen plaats vinden.

De uitbeeldingen hebben een herkenbare vorm, soms figuratief, maar heel vaak sterk neigend naar het abstracte.

Het maken van beeldende kunst in de meest ruime vorm in principe komen alle materialen in aanmerking voor het scheppen van mijn kunstuiting fotograferen,schilderen werken in inkt houtskool of pastel en diverse grafische technieken als ets en zeefdruk.

Bezoek voor een overzicht van mijn werk de gallery op Artmajeur

Bestel rechtstreeks in mijn winkel.

Fine Art Fotografie

Op het artistieke vlak maak ik vaak gebruik van zwartwit fotografie afgedrukt op barietpapier of via de inktjetprinter op Hahnemühle FineArt Photo papier.

Ook verwerk ik fotografische beeld in zeefdruk en andere combinatie kunstuitingen.

Vaak gebruik ik  de technieken die de computer te bieden heeft om tot een abstracte compositie te komen.

Naast de creatieve fotografie die ik maak als vrijwerk, werk ik als als commercieel fotograaf voor zowel particuliere en zakelijke opdrachtgevers.

Kijk op Promotiefoto’s voor de mogelijkheden van een fotoreportage van de promotie plechtigheid voor iedereen die gaat promoveren.

De Trouwfotograaf  voor een unieke trouwreportage.

Een fotoshoot van jouw huisdier.

Fotografie

Foto’s van uw kind, huisdier,artikelen voor uw webshop of voor in uw interieur .

Je kunt dagelijks op afspraak foto’s laten maken in de studio te Amsterdam.

Laat een antwoord achter