Fine Art-prints

Jouw foto’s als Fine Art-prints

Prints van hoge kwaliteit

Wat is “Fine Art” afdrukken? Het is een proces van afdrukken op kunstpapier met pigmentinkt van zeer hoge kwaliteit en gedrukt in zeer hoge definitie. Het niveau van conservering is uitzonderlijk (meer dan 100 jaar), de kwaliteit, diepte en rijkdom van nuances overtreft de klassieke fotoprint op Argentijns papier.

Giclee

Een giclee (uitspraak: zjie-klee) is een in de Verenigde Staten ontwikkelde druktechniek met behulp van een inkjetprinter.

De techniek wordt vooral gebruikt om reproducties van kunstwerken te maken. De term giclee is afgeleid van het Franse werkwoord “gicler”, dat stralen of vernevelen betekent. In deze techniek wordt gebruikgemaakt van ononderbroken inktstralen die verschillende kleurlagen op het papier aanbrengen. Kunstenaar Jack Duganne gaf in 1991 de naam giclée aan dit nieuwe drukprocedé.

De hoogste kwaliteit kan worden verkregen door:

  • hoogwaardig papier
  • een hoge kwaliteit inkt, op basis van echte pigmenten
  • een piëzo-printkoptechnologie, waardoor de inkthoeveelheid en frequentie zeer nauwkeurig kunnen worden gedoseerd

Met deze gepigmenteerde inkten kan een kleurechtheid worden verkregen van 100 jaar of meer volgens de laatste onderzoeken.

Voor het vervaardigen van een giclee moet het werk allereerst gedigitaliseerd worden. Ook is het mogelijk deze techniek te gebruiken voor werk dat op een beeldscherm wordt ontworpen en waarvan enkel een digitaal origineel bestaat, de zogenaamde digitale kunst.

Monogiclee

Indien een digitaal werk niet in oplage maar slechts eenmaal wordt afgedrukt spreken we van een monogiclee.

Ik vervaardig giclee printen op Hahnemühle van door jouw vervaardigd materiaal.

KIJK VOOR ART PRINTEN VAN MIJN WERK HIERHahnemühle gebruikt alleen natuurlijk papier met een neutrale pH, resistent en van hoge kwaliteit, geselecteerd uit gerenommeerde papierfabrikanten!

Ik biedt standaard twee afwerkingen aan.

  1. Glanzend afgewerkt Kunstdruk “Fine Art” – Glanzende afwerking op vezelbasispapier 325 g. (Hahnemühle fine art baryta 325g) Afgezien van zijn uitzonderlijke dikte, bestaat het vezelpapier uit een alfa-cellulosebasis zonder zuur en is het bedekt met bariumsulfaat en een microporeuze laagabsorptie versterkende pigmenten tijdens het afdrukken. Dit papier heeft een puur witte kleur, vergeelt niet naar licht en is speciaal ontworpen voor weerstand en veroudering. Het wordt gebruikt door grote musea over de hele wereld omdat het een uitstekende resolutie biedt, waardoor diepe en dichte kleuren worden weergegeven.
  2. Matte afwerking Kunstdruk “Fine Art” – matte afwerking op 100% katoenpapier 308 g. (Hahnemühle Photo Rag 308g) Uitzonderlijk dik, 100% katoenpapier, licht gestructureerd, lichtgevend, het oppervlak biedt een verbazingwekkende fluweelachtige weergave. Het is speciaal ontworpen voor de reproductie van kunstwerken met grote beelddiepte. Het zeer fijne en zachte oppervlak zorgt voor een intense kleur en diep zwart met een uitstekende weerstand tegen veroudering.
  3. Daarnaast zijn op speciale bestelling onderstaande papier soorten mogelijk.

Hahnemühle specialiseert zich al meer dan 420 jaar lang in de productie van papier en dat zie je! Hahnemühle papier dankt zijn verbluffende kwaliteit aan een eeuwenoude traditie waarmee het tegelijk inspeelt op de meest recente ontwikkelingen.

Mat FineArt – Smooth Photo Rag® Bright White
A47,507,75
A316,5017,50
A3+18,5020,00
A229,5032,00
Groter per M2115,00118,00
Prijzen Hahnemühle
William TurnerFineArt Glossy/Satin
A48,007,95
A318,5017,95
A3+20,0021,50
A232,0034,00
Groter per M2 125,00128,00
Prijzen Hahnemühle

Prijzen Canvas Artist 180,00 per m2

KIJK VOOR ART PRINTEN VAN MIJN WERK HIER

Hier de prijslijst en mogelijkheden