Fotokunst kopen

FOTOGRAFIE KUNST KOPEN

Alle fotokunstwerken zijn gelimiteerd in exclusieve beperkte oplage en voorzien van Certificaat van Echtheid.

Fotografie | Fotokunst | Kunst Kopen
Per fotobeeld varieert de oplage. De fotokunst werken zijn in wisselend formaat en gesigneerd verkrijgbaar.
De kunstwerken zijn bij gallerie Artforyou op afspraak te  bekijken,  Indien u interesse heeft in een specifiek werk uit de fotokunst collectie kunt u contact opnemen voor de beschikbaarheid en de mogelijkheden.
Een fotokunstwerk kan ook in opdracht gemaakt worden, hiervoor kunt u op afspraak langs komen om samen het idee te bespreken en schetsen te maken.

Fotografie kunst kopen in verschillende formaten

Ieder interieur is uniek, en op iedere locatie past een ander kunstwerk. Ook het formaat en de afwerking van de fotokunst bepaald hoe het werk het beste tot zijn recht komt.
Heeft u een mooi fotobeeld gezien maar het formaat of de uitvoering is niet geheel hoe het in uw interieur past? Geen probleem. De fotobeelden zijn, binnen de beperkte oplages, geheel naar ùw wens te vervaardigen!
Neem gerust contact op.

Alle fotobeelden zijn gesigneerd, voorzien van Certificaat van Echtheid en verkrijgbaar in twee gelimiteerde oplages:

 • Groot Formaat
  In een oplage van 5 tot hooguit 15 stuks (50x70cm-90x120cm)
 • Klein Formaat
  In een oplage van 20 tot hooguit 30 stuks (30×40 cm-32×48)

Fotokunst afwerking

De fotokunstwerken zijn naar persoonlijke voorkeur in formaat en afwerking aan te passen. Alles is mogelijk binnen de beschikbare oplages. Hieronder staan een aantal afwerkingsmogelijkheden. Kunst kopen gaat om persoonlijke voorkeuren.

 • Giclée
  Pigmentprint op CansonRAG met speciale verniscoating. Kan worden opgeplakt op dibond met ophangprofiel en eventueel in (bak)lijst (zonder glas)
 • Plexiglas
  Lambda-print.
 • Kan op dibond met ophang profiel worden afgewerkt afgewerkt en met of zonder TruLife plexiglas

 

Wat is het verschil tussen Lambda-print en Pigment-print (Giclée) ?

De lambda-print is een chemische print. Het digitale bestand wordt digitaal gestuurd belicht door een laser, maar het papier wordt met een chemisch procédé ontwikkeld. Het resultaat van dit klassieke fotochemisch proces is verbluffend. Musea, galerieën, kunstenaars en verzamelaars kiezen voor deze techniek om de realistische weergave en langdurige kleurechtheid.

De giclée is afgeleid van het Franse werkwoord ‘gicler’, dat stralen of vernevelen betekent. 
Bij deze techniek worden hoogwaardige inkten in verschillende kleurlagen aangebracht op speciaal kunstdrukpapier (fine art papier). Speciale watergedragen archival-inkten zorgen voor een lange houdbaarheid. Het kleurenspectrum is zeer hoog.

Het verschil zit dus zowel in het procédé als in de gebruikte papiersoort. Het produceren van een giclée is veel duurder dan van een lambda-print. Daarnaast heeft de giclée een wat ruwer en matter uitstraling, die doet denken aan een schilderij. Het kleurbereik is hierbij ook groter dan bij een lambda-print. De lambda-print is duidelijk een foto, glanzend en contrastrijk.

Zowel de lambda-print als de giclée worden geproduceerd in vaklaboratoria die hoge kwaliteitseisen combineren met passie voor het vak.