Zwart-witfoto’s afdrukken

ZWART-WITFOTO’S

zwart-witfotografie

Zwart-witfotografie echte zwart wit foto’s zijn voor iedereen die op zoek is naar het authentieke zwart-witfoto gevoel een absolute must. Kleuren printers ‘mengen’ kleur om een toonschaal in zwart-wit te verkrijgen.

Er is daardoor altijd een kleurzweem waarneembaar.

Met drie verschillende afdruktechnieken en papiersoorten hebben we voor ieder de absolute top op het gebied van zwart wit fotografie.

Met de originele afwerkmethode aangevuld met hedendaagse techniek ontstaat er geen kleurzweem .

Je kan bij mij   zwart-wit foto’s laten afdrukken of vergroten van zwart-wit negatieven.

Negatieven kunnen worden afgedrukt op de klassieke methode via een vergrotingskoker tot het formaat 20x30cm.

Naast verwerking op de klassieke methode kan ik de negatieven ook inscannen

De negatieven worden ingescand als 16 bits bestand in TFF formaat vervolgens worden er correcties op toegepast om tot een zo optimaal resultaat te komen.

Kleuren negatieven en dia’s kunnen digitaal worden omgezet naar zwart-wit .

Zelf negatieven inscannen en als bestanden aanleveren voor een optimaal resultaat moeten de negatieven worden gescand zijn in TFF en wel in 16 bits.

Heeft u negatieven als JPG bestanden is afdrukken wel mogelijk maar zijn de correctie mogelijkheden beperkt.

Er zijn drie afwerk mogelijkheden bij Zwart-witfotografie

1.Hand vergrotingen rechtstreeks van negatief op origineel ILFORD Chemisch fotopapier PE papier,

Zwart-witfotografie
Ilford Multigrade IV RC Deluxe is een premium kwaliteit papier met een helderwitte basistint. De kleur van het beeld blijft koel tot neutraal of u het nu bij TL- of daglicht bekijkt. Het Multigrade IV RC Deluxe fotografisch papier maakt deel uit van het Ilford Multigrade systeem en is volledig compatibel met alle bestaande Multigrade filters en apparatuur. Het op een hars-gecoate basis gebaseerde fotografische papier heeft een standaard gewicht van 190g/m²

Het panchromatische chemisch PE zwart-wit-papier van  Ilford (190 g/m²) is uiterst gevoelig en verrijkt met optische witmiddelen. Stralend wit en intens zwarte kleuren maken van uw foto een echte blikvanger. Bij de hoge optische densiteit met sterke contrasten blijft de beeldtint absoluut getrouw aan het origineel. En in de door jou gekozen grootte, tot een maximaal formaat van drie meter, toont zich uw werk altijd in het juiste formaat.

2. Handvergrotingen rechtstreeks van negatief op origineel barietpapier.

Zwart-witfotografie
Ilford Multigrade FB Classic is een premium kwaliteit bariet-papier met een glanzende afwerking ontworpen voor traditionele zwart-witafdrukken van foto’s. Het fotopapier heeft een witte basistint wat zorgt voor neutrale kleuren, een grote helderheid en een goede respons op toners. Het op een fiberbasis gebaseerde fotografische papier heeft een standaardgewicht van 255g/m²

Chemisch Barietpapier voor de Zwart-witfotografie

Conventionele soorten fotopapier bestaan uit papier met een coating uit polyethyleen, waardoor eenvoudiger en sneller foto’s geproduceerd kunnen worden.

Barietpapier verschilt van het normale fotopapier door de coating van bariumsulfaat (het zogenaamde ‘bariet’).

Wat betreft de beeldkwaliteit is dit papier onovertroffen.

Dankzij de hoge densiteit van 2,3 wordt op ongekende wijze briljant wit met intense zwarttinten gecombineerd. De grijstinten maken fijne details zichtbaar en contouren worden extreem scherp weergegeven.

Door de natuurlijke schittering van de barietcoating zijn optische witmiddelen of lamineringen overbodig.

Dit verhoogt de archiefvastheid van het papier met tientallen jaren en daardoor is dit het meest duurzame fotopapier wereldwijd.

Met een gewicht van 315g/m² is het een zwaar en stevig papier. Daarbij heeft het licht gestructureerde oppervlak een karakteristieke zijdeachtige glans.

3. Inktjet met Epson Claria ET Premium-inkten.

Claria ET Premium-inkten

De Epson Claria ET Premium-inkten produceren hoogwaardige, duurzame foto’s . De fotozwarte en nieuwe fotogrijze inkten maken het eenvoudig om uitstekende zwart-witfoto’s te maken.

Met Claria Premium Ink afgedrukte foto’s gaan generaties lang mee doordat ze in een fotoalbum goed blijven tot wel 300 jaar.

Op Ilford Galerie Prestige glanzend of lustre.

Dit Ilford Galerie Prestige Lustre 260g fotopapier is ontwikkeld met de gepassioneerde fotograaf in het achterhoofd. Dit fotopapier staat garant voor uitstekende afdrukken van uw foto’s. Een groot voordeel van dit papier is dat het nagenoeg droog uit uw printer komt. Het papier is compatibel met zowel dye-based en pigment inkten en kan daardoor gebruikt worden in alle moderne printers van bijvoorbeeld Canon en Epson.

Ilford Galerie Prestige Smooth Pearl 310g

Het Ilford Galerie Prestige Smooth Pearl is voorzien van HDR (High Dynamic Range) nanoporeuze coating. Deze coating, gecombineerd met nanoporeuze inkt, maakt het mogelijk om foto’s met een prachtige helderheid, hoge scherpte en een uitstekend kleurbereik af te drukken.

De gladde parelmoer afwerking zorgt voor minder vingerafdrukken en kleurbehoud van de foto. Met als extra voordeel dat het papier direct droog uit de printer komt, ook bij hoge resoluties. De Prestige Smooth Pearl serie van Ilford is geschikt voor alle inkten van hoge kwaliteit en de op pigment gebaseerde inkten van inkjetprinters.

Kenmerken

– Gewicht: 310gr
– Opaciteit: 99%
– Afwerking: parelmoer
– Glans 60°: 24%

Ilford Galerie Prestige Smooth Gloss 310g

Het Ilford Galerie Prestige Smooth Gloss is zwaar, glanzend papier waarmee u de ”look en feel” krijgt van een buitengewoon mooie fotografische afdruk. De high-dynamic-range coating maakt het mogelijk om foto’s met een prachtige helderheid, hoge scherpte en een uitstekend kleurbereik af te drukken en het papier komt droog uit de printer. De Galerie Prestige Smooth Gloss-serie van Ilford is geschikt voor alle inkten van hoge kwaliteit en de op pigment gebaseerde inkten van inkjetprinters.

Kenmerken

– Geeft buitengewoon mooie fotografische afdrukken
– Geweldig kleurbereik en hoge scherpte


Bij al deze afwerkingen ontstaat geen kleurzweem

Zwart-wit-foto Zwart-witfotografie

Zwart-witfotografie-prijzen en mogelijkheden.

Zwart-wit Vakprints kunnen worden vervaardigd van zwart-wit kleinbeeld negatieven of aangeleverde bestanden.

Wij zetten kleuren afbeeldingen voor je om naar zwart-wit.

Prijzen en mogelijkheden.

Negatieven in kleur,zwart-wit of dia’s kunt via de post aan ons zenden of op afspraak langs brengen in Amsterdam.

Bestanden kunnen worden gezonden aan

zwartwitfotolab@gmail.com

via wetransfer.com

Download hier een bestelformulier.

 

 

Alleen scannen van negatieven voor fotografische verwerking.