Zwart-witfilms ontwikkelen

Ontwikkelen Zwart-witfilms

Iedereen die analoge zwart-wit foto’s wil maken heeft zwart-wit film nodig.

Deze films moeten vervolgens met zorg worden ontwikkeld .

Een goed ontwikkelde zwart-witfilm is de basis voor een perfecte zwart-witfoto.

zwart-wit-film-ontwikkelen
Films worden nog steeds geproduceerd (zowel zwart-wit en kleur negatief als diafilm). Het enige verschil is dat de selectie niet meer zo groot is als vroeger.

Zwart-witfilms ontwikkelen

Ambachtelijke Ontwikkeling van Zwart-Witfilms:

In een wereld waar digitale technologie de boventoon voert, blijft de ambachtelijke ontwikkeling van zwart-witfilms een kunst op zich. Bij ons staat vakmanschap centraal, waarbij elke film met de hand wordt ontwikkeld. Het is een proces dat vraagt om precisie, ervaring en een diepgaande kennis van de chemie achter de ontwikkeling.

Een Ambachtelijk Proces

Bij ons gaat het ontwikkelen van zwart-witfilms verder dan een standaardprocedure. Onze jarenlange ervaring, zorgen ervoor dat elk filmrolletje met zorg wordt behandeld. Het gebeurt allemaal in een sfeervolle doka, een donkere kamer waar de magie van fotografie tot leven komt. Hoewel we graag een glimp zouden delen van deze ambachtelijke omgeving, moeten we toegeven dat het daar te donker is om het vast te leggen.

Chemie van Kwaliteit

Onze toewijding aan kwaliteit blijkt ook uit het gebruik van uitstekende, verse chemie. De keuze voor de juiste chemicaliën draagt bij aan een optimaal ontwikkelingsproces, wat resulteert in zwart-witfoto’s van uitzonderlijke kwaliteit. Het is deze combinatie van ervaring, zorgvuldigheid en hoogwaardige materialen die ons onderscheidt in de wereld van analoge fotografie.

Aangepast Ontwikkelen: Een Kunst op Zichzelf

Veel zwart-witfilms bieden de mogelijkheid van aangepast belichten en ontwikkelen .

Push en Pull Technieken: Een Diepere Duik

Push: Bij deze techniek onderbelicht je tijdens het fotograferen met 1 of 2 stops. Tijdens het ontwikkelen ‘pushen’ we de negatieven, waarbij ze langer in de ontwikkelaar blijven. Dit resulteert in goed belichte foto’s met een verhoogd contrast. Kies voor de optie +1 of +2, afhankelijk van je voorkeur.

Pull: Wanneer je tijdens het fotograferen 1 of 2 stops overbelicht, passen we de ‘pull’-techniek toe. Dit betekent korter ontwikkelen om de juiste belichting te behouden, maar met een lager contrast. Kies voor de optie -1 of -2, afhankelijk van je artistieke visie.

Belangrijk om te Onthouden

Deze technieken werken alleen voor het volledige rolletje. Maak dus vanaf de eerste foto de keuze voor het volledige filmrolletje. Het is een ambachtelijke benadering die de consistentie en kwaliteit van je zwart-witfoto’s waarborgt.

In een wereld die steeds meer gedigitaliseerd raakt, blijft onze ambachtelijke benadering van zwart-witfotografie een eerbetoon aan de kunst van het ontwikkelen met de hand. Elke foto die we produceren is doordrenkt met vakmanschap en een diepgewortelde passie voor analoge fotografie. Ervaar zelf de charme van handmatige ontwikkeling en ontdek de unieke esthetiek die het met zich meebrengt.

Ontwikkelen standaard kb en 120 spoel

€ 9,50

Standaard filmontwikkeling in Amaloco AM 74 dit is een universele semi-compenserende fijnkorrelige zwart-wit filmontwikkelaar en vormt het uitgebalanceerde compromis tussen een ongekend hoge scherpte en een fijne korrelstructuur.

Deze universele semi-nivellerende fijnkorrel negatiefontwikkelaar is het uitgebalanceerde compromis tussen een ongekend hoge scherpte en een fijne korrelstructuur. Door het semi-nivellerende karakter ontstaat een normale gradatie en een gecontroleerde dekking ook bij over- of onderbelichting (grote belichtingsspeelruimte). Daarom is vrijwel nimmer sprake van een te hard of te zacht negatief of een storend korrelpatroon. Deze ontwikkelaar biedt een garantie voor een fraaie doortekening in zowel de schaduwpartijen als de hoge lichten. Rol-, kleinbeeld- en vlakfilms met een gevoeligheid tussen 25/15° – 400/27° ISO Voor bepaalde films gelden afwijkende ontwikkeltijden.

Ontwikkelen speciaal

€ 12,50

 Ontwikkelen speciaal

Ilford Ilfotec DD-X

Ilford Ilfotec DD-X

Ilford Ilfotec DD-X is ontwikkeld als aanvulling op het Ilford zwart-wit filmassortiment, met name voor de DELTA PROFESSIONAL-films. Het zorgt voor een goede balans tussen fijne korrel, scherpte en toonweergave, waardoor negatieven worden geproduceerd die gemakkelijk kunnen worden afgedrukt en een grote vergroting mogelijk maken. Correct belichte negatieven die zijn ontwikkeld in Ilfotec DD-X hebben een volledig toonbereik, met diepe schaduwen, een vloeiende overgang naar de middentonen en heldere, gedetailleerde hoge lichten.

  • Fijnkorrelige ontwikkelaar voor volledige filmsnelheid
  • Uitermate geschikt voor Ilford Delta Professional films
  • Speciaal aanbevolen voor Ilford Delta Professional 3200
  • Ook geschikt voor gebruik met zwart-wit films van andere fabrikanten

Adox Rodinal

Adox Rodinal staat bekend als een van de meest veelzijdige filmontwikkelaars met een uitgebreid scala aan ontwikkeltijden. In 1891 werd Rodinal ontwikkeld door Momme Andersen, wat later de basis legde voor het merk Agfa.

Deze ontwikkelaar wordt vervaardigd volgens het oorspronkelijke recept van Agfa, met zorgvuldig geselecteerde en verwerkte grondstoffen, en is absoluut identiek aan Agfa Rodinal.

Het is ‘s werelds oudste fotochemische octrooi. Het concentraat heeft een vrijwel onbeperkte houdbaarheid, zelfs wanneer de fles na opening langzaam van kleur verandert. Eenmaal opgelost, moet de ontwikkelaar binnen korte tijd worden gebruikt en daarom pas worden bereid vlak voor gebruik.

De ontwikkelaar staat bekend om zijn uitstekende scherpte van contouren en een hoog ontwikkelrendement. De verdunningsgraad van het concentraat kan het motief contrast beïnvloeden.

In vergelijking met APH09/R09 onderscheidt Adox Rodinal zich door een verbeterde fijnkorreligheid, terwijl scherpte en randscherpte nog steeds worden verbeterd.

Films inzenden of langsbrengen Verzendkosten € 4,95 ophalen uitsluitend op afspraak.

Opdrachtformulier:

Contactsheet 24 x 30cm

€ 17,50

Originelen contactsheets op 24 x30 cm.

De gehele film wordt met een vaste tijd belicht.

Een contact sheet is een erg handig hulpmiddel. Soms kan het namelijk heel prettig of praktisch zijn om een overzicht van een serie foto’s te hebben waarbij ze allemaal naast elkaar staan. Het kan fijn zijn, want die kan op deze manier de beelden bekijken en beoordelen zonder naast je bij de computer te gaan zitten. Een contact sheet zorgt daarvoor.

Alleen in combinatie met ontwikkelen

Scans van ontwikkelde zwart-witfilms

€ 15,00

Ik scan je negatieven met de professionele Nikon-scanner op 9600 dpi in.

Ik lever de digitale bestanden aan via WeTransfer

Hoog resulutie scans 7600-9600 dpi van kleinbeeld of 120 spoel films.

Alleen in combinatie met ontwikkelen

Je kunt dagelijks materiaal aanleveren in onze brievenbus Galerie Artforyou Doggerstraat 13 1086VG Amsterdam of naar die adres zenden per post.
Heeft u gekozen voor retour zenden dan ontvangt u binnen 1 week het fotomateriaal retour. Heeft u gekozen voor afhalen dan kunt al het materiaal kan dit alleen na afspraak afspraak.
Heeft u vragen bel even 0641674867


Ontwikkelmogelijkheden

Bij het ontwikkelen van je zwart-witfilms kun je kiezen uit het volgende:

  • Alleen ontwikkelen: je krijgt dan de ontwikkelde negatieven terug per post of ze kunnen vrijdagmiddag worden opgehaald.
  • Ontwikkelen en afdrukken: wij drukken je foto’s af op fotopapier
  • Ontwikkelen en een contactsheet (24 x 30 cm)
  • Ontwikkelen en scannen: wij scannen je foto’s met de professionele Nikonscanner op 4900 dpi in. Wij leveren de digitale bestanden aan via WeTransfer.
  • Ontwikkelen, afdrukken en inscannen je kunt het ook allemaal combineren. Dan heb je je foto’s digitaal en afgedrukt


Alleen ontwikkelen zwart-witfilms standaard€ 9,50
Alleen ontwikkelen zwart-witfilms speciaal€ 12,50
* Scannen op 4600dpi (120 spoel) 9600dpi (KB) € 15,00
* Contactsheet 24 x 30 cm€ 17,50
* Printen hele film 10 x 15 cm€ 20,00
* Printen hele film 13 x 18 cm€ 27,00
Verzendkosten€ 4,95
Een Contactsheet wordt vervaardigd door een belichting van de gehele film op een vel van 24x 30 cm correctie per negatief is dus niet mogelijk. contactsheet
*Alleen in combinatie met ontwikkelen

Zwart-wit-films-ontwikkelen

Bestellen:

Aanleveren van materiaal.

Per post het zwart-witfotolab

Doggerstraat 13

1086VG Amsterdam.

of in de brievenbus galerie Artforyou

Je kan kiezen voor terugzending per post kosten € 4,95

of vrijdag van 1200-17.00u ophalen Doggerstraat 13 of na telefonisch overleg op een andere dag.

Ik biedt professionele zwart-wit film ontwikkeling, je kunt jouw 35mm, 120, medium en 8×10 groot formaat zwart-wit film aan mij toevertrouwen. Gespecialiseerd in bijna alle soorten en maten film, ik handhaaft hoge professionele fotolab normen met constante proces controle standaarden en onderhouden chemie voor geoptimaliseerde zwart-wit film verwerking. Ik zorgt elke keer weer voor professionele en betrouwbare verwerkingsresultaten, waarbij de verwerkingstijden worden aangepast aan de specificaties van de filmfabrikant voor optimaal contrast en dichtheid.

Jouw zwart-witfilms worden zeer nauwkeurig ontwikkeld .

Zelf je zwart-witfilms ontwikkelen lees hier hoe doe je dat.