Afdrukken van negatief

Zwart witfoto afdrukken

Natuurlijk, nu digitale fotografie de norm is fotograferen de meeste mensen niet meer op analoge film en worden de foto’s in kleur gemaakt. Een zwart-wit foto heeft nog steeds veel aantrekkingskracht op mensen .Er zijn dan ook wel programma’s te vinden die een kleuren bestand omzetten naar zwart-wit ,

Toen de fotografie werd uitgevonden, waren alle foto’s monochroom (zwart-wit, blauw-wit en bruin-wit), waarbij gebruik werd gemaakt van de beschikbare materialen van die tijd. Tegenwoordig kunnen “zwart-witfoto’s van alles zijn. Ze kunnen in de commerciële sfeer bestaan, ze kunnen kunst zijn, ze kunnen documentair of wetenschappelijk van aard zijn, ze kunnen op film of digitaal gemaakt zijn.

Zwart-witfoto’s maken is de manier voor beginners om de kunst van fotografie te leren.

Door de complexiteit van kleur te elimineren, kun je de cameratools beter begrijpen en onderzoeken hoe licht, diafragma, ISO en sluitertijd elkaar beïnvloeden. “Het maken van foto’s in zwart-wit kan onmiddellijk de manier veranderen waarop we die beelden bekijken en interpreteren.

Voor de afwerking van de negatieven kan je natuurlijk zelf aan de slag gaan er zijn op internet voldoende vergrotingskokers te koop.

Ook bestaat de mogelijkheid om dat door mij te laten doen.

Veel mensen hebben nog ergens in huis een doos met oude negatieven weggooien is zonden want voor jouw oude jeugdfoto’s zijn de negatieven de sleutel tot het ontsluiten van al jouw herinneringen.

Deze negatieven kunnen nog steeds worden vergroot rechtstreeks of de negatieven kunnen digitaal worden geconverteerd

De beste manieren om negatieven te bewaren

Net als uw fysieke fotoafdrukken kunt u negatieven het beste bewaren op een koele, donkere en droge plaats .

Als u dus oude negatieven hebt opgeslagen, zorg er dan voor dat ze niet achteloos worden bewaard op een hete zolder of in een kelder die onder water kan komen te staan.

Ik kan scans, herdrukken en vergrotingen maken van uw 35mm, 120/220, 4×5 inch formaat film. Dit kan zowel kleur, zwart-wit en diafilm zijn. Ik maak gebruik van een hoge resolutie scanner om de beste kwaliteit beelden te kunnen garanderen, en om betere resultaten te bereiken dan men normaal gesproken zou kunnen bereiken door thuis film te scannen of rechtstreeks van negatieven vergrotingen maken..

De film scanning service is perfect voor mensen met oude negatieven of “een gevonden film”. Gevonden film verwijst naar oude onontwikkelde filmrolletjes of negatieven die u in een lade of op zolder hebt gevonden. Deze mysterieuze tijdcapsules kunnen een enorme sentimentele waarde hebben, en je kunt die herinneringen aan mij toevertrouwen.

Belangstelling kijk dan hier voor de prijzen en mogelijkheden.

Kijk hier ook eens